Facebook test bewustzijn personeel

Facebook test jaarlijks het securitybewustzijn van het personeel. Het bedrijf doet dit onder meer met USB-sticks die het beveiligingspersoneel laat rondslingeren en met phishingmails die om vertrouwelijke informatie vragen.

Deze tests zijn onderdeel van het evenement Hacktober dat elk jaar wordt gehouden. Jennifer Henley, directeur security operations bij Facebook, laat via Fortune weten dat het doel hiervan is om verschillende scenario’s na te bootsen om het bewustzijn van personeel te “prikkelen”.

USB-sticks

Op de USB-sticks die worden achtergelaten, staat bijvoorbeeld de tekst “vertrouwelijk”. Vervolgens kijkt het bedrijf welke werknemers de USB-sticks aansluiten op hun computer. Programmeurs van de sociale netwerksite wordt geleerd om bijvoorbeeld tokens of sleutels uit hun code te halen. Programmeurs controleren hun codes niet graag op kwetsbaarheden, omdat dit veel tijd kost. Aldus Ted Reed, security-ingenieur bij Facebook.

Veiligheid voorop

Facebook heeft volgens Reed het doel om een bedrijfscultuur te creĆ«ren waarin veiligheid voorop staat. Dat is niet eenvoudig, omdat software snel moet worden opgeleverd. Reed: “Het is lastig, maar het is het echt waard.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief