Startup Slack gehackt

Startup Slack is gehackt. Mogelijk zijn er gebruikersgegevens gestolen. De snelgroeiende startup die communicatiesoftware voor bedrijven maakt, bracht dit nieuws afgelopen vrijdag naar buiten. De database van het bedrijf is in februari vier dagen gehackt door onbekenden.

De indringers hebben toegang weten te krijgen tot de database waarin versleutelde wachtwoorden, namen, e-mailadressen, telefoonnummers en Skype-gebruikersnamen opgeslagen waren. Volgens de startup is het onmogelijk om de wachtwoorden te ontcijferen. Slack verontschuldigt zich tegenover alle gebruikers en zegt het incident “ten zeerste te betreuren”.

Tweestapsverificatie
De startup heeft tweestapsverificatie geïntroduceerd en raadt gebruikers aan om deze zo snel mogelijk in te schakelen. Slack is communicatiesoftware voor binnen een bedrijf. Het programma brengt verschillende communicatiemiddelen samen zoals e-mail, Hangouts, iMessage en sms. De dienst ondersteunt ook bestanden van Dropbox en audiobestanden uit Soundcloud.

Investeringsronde
Het bedrijf is opgericht in 2013. In een paar maanden tijd is het explosief gegroeid. Op dit moment heeft het meer dan vijfhonderdduizend gebruikers. Het platform wordt onder andere gebruikt door teams binnen Apple, Facebook, Google, Microsoft en Twitter. De startup is volgens ingewijden bezig met een investeringsronde. Volgens Bloomberg wordt het jonge bedrijf gewaardeerd op ruim 2 miljard dollar. Slack haalde eerder, toen het bedrijf nog werd gewaardeerd op 1,12 miljard dollar, al 120 miljoen dollar op.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief