Gebruiker Windowsdesktop met IE klikt vaakst op phisinglinks

Gebruikers die Internet Explorer als browser gebruiken, klikken vaker op links in phishingmails. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Cyveillance.

Van de 590 phishinglinks die het bedrijf analyseerde, is bijna negentig procent van de clicks op een phishinglink afkomstig van een desktop. In driekwart van de gevallen zijn het Windowsgebruikers die op phishinglinks klikken. Daarna volgen, met ruim acht procent, gebruikers van een iPhone en, met bijna zeven procent, gebruikers van Linux.

Browsers
Als gekeken wordt naar de verschillende browsers, dan blijkt dat bijna zestig procent van de mensen die een phishinglink openden, Internet Explorer gebruikt. De browsers Chrome en Safari volgen op afstand met allebei bijna vijftien procent.

Doelgroepen
“Deze gegevens geven een bijzonder beeld van internetgebruikers die zijn blootgesteld aan phishingaanvallen: het is voornamelijk iemand die een desktopcomputer met Windows draait en Internet Explorer gebruikt”, concludeert Cyveillance. Het bedrijf adviseert om informatie over phishing vooral te richten op deze doelgroepen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief