iPhone kan vastlopen door kwaadaardig sms’je

Apple gaat het probleem voor de bug in iMessage in stappen oplossen. Door deze bug kan een kwaadaardig tekstbericht met een specifieke reeks karakters iMessage laten crashen en vervolgens de iPhone herstarten. Veel gebruikers hebben last van het probleem.

Apple werkt inmiddels aan een update maar heeft ook een tijdelijke oplossing de wereld ingestuurd: gebruikers kunnen tot de komst van de update Siri als oplossing gebruiken.

Supportdocument
Siri is een personal-assistant-toepassing voor het mobiele besturingssysteem van Apple. Als Siri ongelezen berichten voorleest en ook op het bewuste tekstbericht reageert, kan iMessage weer opgestart worden. Vervolgens kunnen gebruikers het kwaadaardige tekstbericht verwijderen. Dit heeft Apple gisteren bekendgemaakt in een supportdocument.

Specifieke tekst
Het bewuste, zeer specifieke tekstbericht bestaat uit woorden, letters en Arabische tekens. Alle iPhones lijken kwetsbaar te zijn voor het tekstbericht, dat er als volgt uitziet:

effective.
Power
لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ

Het bericht gaat rond op internet en word door kwaadwillenden doelbewust of voor de grap naar andere mensen gestuurd. Apple heeft nog niet bekendgemaakt wanneer het met een definitieve oplossing, de update, komt.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief