Gegevens 1 miljard Chinezen te koop op dark web

Anonieme hackers hebben de persoonsgegevens van 1 miljard Chinese burgers te koop aangeboden op internet. Bloomberg heeft dit recentelijk gepubliceerd.

Politiedatabase  Shanghai

Het betreft namen, adressen, identiteitsnummers, geboorteplaatsen, telefoonnummers en eventuele strafbladen. In totaal zou het gaan om ruim 23 terabytes aan data. Deze gegevens staan te koop voor 10 bitcoin wat overeenkomt met circa 190.000 euro. Het is niet bekend wie de gegevens heeft gestolen. Noch of het om een groep criminelen gaat of om een individu. De data zou zijn ontvreemd van een database van de politie van Shanghai.

Dark web

De CEO van Binance, een cryptomarktplaats, heeft een waarschuwing op Twitter geplaats. De beveiliging bij het platform zag dat de gehackte data te koop werd aangeboden op het dark web. De CEO van de cryptomarktplaats vermeldde slechts dat het om ”1 miljard inwoners” ging, zonder het land in kwestie te noemen. Gezien het aantal inwoners kon het alleen om China of India gaan. Een software developer die voor de politie werkte, zou per abuis de inloggegevens op een internetforum hebben gepubliceerd. Op deze manier konden de hackers de gegevens in handen krijgen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief