Gegevens 75.000 burgers gehackt bij Amerikaanse overheid

Tijdens een hack op een instantie van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid zijn de data van 75.000 burgers ontvreemd. Het betreft Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS), de organisatie die toeziet op de Amerikaanse Medicare-zorgverzekering.

Het CMS kwam er onlangs achter dat een portaal werd aangevallen. Tussenpersonen maken gebruik van het portaal om mensen te ondersteunen bij het aanvragen van een verzekering.

Accounts

Accounts van tussenpersonen zouden zijn gebruikt om op het portaal in te loggen en zo toegang tot de gegevens te krijgen. Deze accounts zijn na de ontdekking van het datalek geblokkeerd. Tevens is de tool uitgezet waarmee de data werd benaderd. Op welke manier de kwaadwillenden de accounts van de tussenpersonen konden gebruiken en welke data zijn benaderd heeft het CMS niet gezegd.

Informatie beschermen

In een verklaring op de website schrijft Seema Verma van CMS: “Onze eerste prioriteit is de veiligheid en beveiliging van de Amerikanen die we bedienen. We blijven de klok rond werken om degenen die potentieel getroffen zijn te helpen, en om ervoor te zorgen dat de informatie van consumenten beschermd is.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief