Gegevens studenten TU Eindhoven en Hogeschool Utrecht gestolen

Hackers hebben via servers van IT-bedrijf ID-ware gegevens van duizenden studenten van de TU Eindhoven en Hogeschool Utrecht (HU) buitgemaakt. ID-Ware levert toegangssystemen aan overheden en bedrijven. Tevens is er informatie van HU-personeel ontvreemd.

High Tech Campus Eindhoven

Medewerkers van de High Tech Campus in Eindhoven zijn eveneens getroffen door het datalek. Het Eindhovens Dagblad berichtte dat foto’s van duizenden werknemers van de campus op internet zijn gepubliceerd. Tijdens de hack zijn ook gegevens van Rijksambtenaren gecompromitteerd. Trajectum, het online magazine van de Hogeschool Utrecht, maakte recentelijk bekend dat via ID-ware namen, personeelsnummers, woonadressen en mogelijk e-mailadressen van HU-personeel zijn gehackt. Volgens het magazine zijn mogelijk ook gegevens van studenten ontvreemd.

Autoriteit Persoonsgegevens

RTL Nieuws berichtte recentelijk dat gegevens van studenten van de TU Eindhoven zijn buitgemaakt door de hackers. Van minstens 21.000 personen zouden de namen, privé-mailadressen, woonadressen, geboorteplaatsen, studentennummers en pasnummers in de handen van de criminelen zijn beland. De onderwijsinstellingen hebben de Autoriteit Persoonsgegevens geïnformeerd over het datalek.

 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief