Hackers probeerden kerncentrales VS aan te vallen

Hackers hebben onlangs een poging gedaan om kerncentrales in de Verenigde Staten aan te vallen. Ze zouden onder meer geprobeerd hebben om binnen te dringen bij de Wolf Creek Nuclear Operating Corporation, de organisatie die verantwoordelijk is voor een centrale in Kansas.

De hackers zouden het op nog meer centrales voorzien hebben en tevens op energiebedrijven en fabrieken. Het is niet bekendgemaakt om welke bedrijven het hierbij precies gaat.

In kaart brengen
The New York Times heeft hierover gepubliceerd, nadat de krant de beschikking had gekregen over een rapport van de FBI en het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid. In het rapport is onder andere te lezen dat de aanvallers de computersystemen van hun doelwitten in kaart wilden brengen.

Boekhoudsysteem
Het zou hierbij niet om een serieuze dreiging gaan, aangezien de aanvallers geen toegang hebben gekregen tot het bedieningssysteem van de kerncentrale, aldus woordvoerder Wolf Creek van de centrale. Dat zou ook niet mogelijk zijn, aangezien dit bedieningssysteem niet met internet is verbonden. Als de hackpoging wel gelukt was, zouden de aanvallers zich slechts toegang hebben kunnen verschaffen tot onder meer het boekhoudsysteem.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief