Hackersgroep wil juridische documenten 9/11 verkopen

De hackersgroep die werkt onder de naam The Dark Overlord, dreigt met de publicatie van ruim achttienduizend documenten. Het betreft juridische documenten die zijn gerelateerd aan de aanslagen in de VS op 11 september 2001.

Volgens The Dark Overlord zouden de documenten onder andere afkomstig zijn van verzekeringsmaatschappij Hiscox. De verzekeraar heeft tegenover Motherboard gezegd dat een adviserend juridisch bedrijf het slachtoffer is.

Hiscox, Lloyd’s of London en Silverstein Properties

Volgens de hackergroep gaat het onder meer om e-mails, contracten, geheimhoudingsverklaringen, schikkingen, verklaringen, voicemails en communicatie tussen bedrijven en de FBI, het Amerikaanse ministerie van Justitie en het Amerikaanse ministerie van Defensie. Behalve Hiscox, zouden ook de Britse verzekeringsmarkt Lloyd’s of London en het Amerikaanse investeringsbedrijf in onroerende goederen Silverstein Properties zijn getroffen.

Terroristische organisaties

In april van vorig jaar kwam in de publiciteit dat een grote Amerikaanse verzekeraar was gehackt. Nu lijkt dus duidelijk te worden wie de dader en de slachtoffers zijn. Een van de slachtoffers zou ingegaan zijn op een voorstel tot omkoping. De door de hackers gestelde voorwaarde om geen autoriteiten in te schakelen, zou echter geschonden zijn door dit slachtoffer. The Dark Overlord wil alle documenten verkopen. Daarbij doen de hackers een beroep op terroristische organisaties, Rusland en China.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief