Hoofd Amerikaanse inlichtingendiensten slachtoffer van hack

Het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten, James Clapper, is het slachtoffer geworden van een hack. De dader is het gelukt om in te breken in zijn privémail.

Het schijnt om dezelfde persoon te gaan die voorheen de e-mail van de baas van de CIA, John Brennan, hackte. Volgens Motherboard heeft de hacker tevens internetverkeer en de thuistelefoon van het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten gekraakt.

Noodzakelijke maatregelen
Bovendien heeft de hacker zich toegang verschaft tot e-mails van de echtgenote van Clapper en een lijst van telefoongesprekken die met zijn thuistelefoon zijn gevoerd. De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben via een woordvoerder laten weten dat de hack inderdaad heeft plaatsgevonden: “We zijn op hoogte van de situatie en hebben de noodzakelijke maatregelen getroffen.”

Klantenservice misleid

Onduidelijk is hoe het de hacker is gelukt om binnen te dringen in de accounts van de topman. De hack met CIA-baas Brennan als doelwit was technisch relatief eenvoudig: de klantenservice van de Amerikaanse telecomprovider Verizon AOL werd misleid waardoor de aanvaller gevoelige informatie wisten te bemachtigen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief