Hunt: 65 miljoen Tumblr-accounts gehackt

De microbloggingdienst Tumblr heeft, naar eigen zeggen, onlangs ontdekt dat het door een “derde partij” in het begin van 2013 is gehackt. Toen zijn er veel wachtwoorden en e-mailadressen gestolen.

Tumblr was op dat moment nog niet overgenomen door Yahoo, bekend van zijn portaalsite, zoekmachine en e-maildienst. Om hoeveel accounts het ging, wilde het bedrijf niet zeggen. Wel zijn in die tijd al uit voorzorg de wachtwoorden van alle gehackte accounts gewijzigd.

Have I Been Pwned
De Australische security-onderzoeker Troy Hunt heeft nu via Twitter bekendgemaakt om hoeveel accounts het ging: van 65 miljoen gebruikers zijn indertijd de wachtwoorden buitgemaakt. Hunt is eigenaar van de website Have I Been Pwned waar gebruikers via een zoekmachine kunnen zien of hun gegevens zijn gestolen tijdens een groot datalek. Hij heeft de gestolen e-mailadressen hierop geplaatst en laten weten dat het om 65 miljoen accounts ging.

Omvangrijke datalekken
De afgelopen week zijn meer omvangrijke datalekken openbaar gemaakt en op Have I Been Pwned gezet. In deze periode ging het om 269 miljoen accounts. In totaal staan er nu bijna 618 miljoen gehackte accounts op deze site van Hunt.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief