Inholland lekt data 56.000 studenten en medewerkers

Hogeschool Inholland heeft te maken gehad met een datalek. Daarbij zijn privégegevens van 56.000 studenten en medewerkers gecompromitteerd. De onderwijsinstelling heeft dit gisteren via haar website bekendgemaakt.

De buitgemaakte gegevens worden inmiddels op internet te koop aangeboden. Volgens Inholland betreft het data van gebruikers van de online leeromgeving Moodle.

Moodle

“Inmiddels hebben wij maatregelen genomen om de gevolgen van deze situatie te beperken. Open Edu, de leverancier van Moodle, heeft een specifieke module dichtgezet om de illegale export van gegevens te bemoeilijken”, schrijft de onderwijsinstelling op de website. Momenteel wordt onderzocht hoe de aanval kon plaatsvinden, wie de dader is en hoe herhaling in de toekomst voorkomen kan worden.

Dubbele login

“Verder leiden we al het dataverkeer naar Moodle om via het Inholland-netwerk en installeren zo snel mogelijk een dubbele login. Eenmaal ingelogd bij Inholland moet je dan dus voortaan nogmaals een keer inloggen bij Moodle”, aldus de verklaring. Inholland heeft studenten en medewerkers gevraagd om uit voorzorg hun wachtwoord te veranderen. De kwaadwillenden hebben ook 791 versleutelde Moodle-wachtwoorden van externen weten te bemachtigen. De onderwijsinstelling gaat deze mensen persoonlijk informeren.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief