Jailbreak voor Google Glass nu al beschikbaar

Volgens Forbes is Google Glas nu al gehacked.

Google Glass werkt op basis van het besturingssysteem Android 4.0.4. Ontwikkelaar Jay Freeman was via een bestaande exploit voor dit besturingssyteem binnen een paar uur in staat om de beveiligingsmaatregelen van Google te omzeilen. Freeman heeft de jailbreak getest op een exemplaar van Google Glass dat hij via het programma voor het ontwikkelaars tot zijn beschikking heeft.

Jay Freeman is bekend onder zijn hackersnaam ‘Saurik’ en is de ontwikkelaar van Cydia, het apps-platform voor iOS apparaten waarop een jailbreak is uitgevoerd.

Freeman legt uit dat de jailbreak gebruik maakt van een beveiligingslek in de backup functionaliteit:

‘You take a backup from the device, modify the backup, and then restore the modified backup to the device. While the backup is restoring, you make a change to the data being restored that redirects the data being restored to overwrite a critical configuration file. This makes the device think that it is not running on real hardware: you make it think it is instead running on the emulator used by Android developers to test their software on desktop/laptop computers. As the emulator is designed for developers, it has full control and gives you root.’

De jailbreak zou ervoor kunnen zorgen dat gegevens van de gebruiker niet direct naar de servers van Google wordt verzonden, maar lokaal wordt opgeslagen. Dit levert een belangrijke verbetering van de privacy van de gebruiker op.

Ook kunnen overige beperkingen in de consumentenversie van Google Glass worden opgeheven. Hiermee kan ook het verbod op doorverkopen van Google Glass worden omzeild.

De verkoop van Google Glass is onlangs uitgesteld tot 2014.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief