Kleine bedrijven blijven achter met cyberbeveiliging

Kleine bedrijven nemen nog niet genoeg maatregelen tegen cyberdreigingen. Dat stelt het Digital Trust Center (DTC) van het ministerie van Economische Zaken. Het DTC baseert zich daarbij op eigen onderzoek en onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Mijn Cyberweerbare Zaak

De overheid stelt daarom 300.000 euro subsidie beschikbaar om de digitale veiligheid van kleine bedrijven te verbeteren. Praktische voorlichting over cyberveiligheid helpt weliswaar volgens het DTC maar niet elk bedrijf onderneemt vervolgens daadwerkelijk actie. Het center wil met het wegnemen van een ‘financieel knelpunt’ ervoor zorgen dat kleine bedrijven hun cybersecurity regelen. Via de subsidieregeling Mijn Cyberweerbare Zaak kunnen ze de aanschaf en implementatie van één of meer cruciale cyberweerbaarheidsmaatregelen bekostigen.

Aanvragen

Voorbeelden zijn het inrichten van back-ups, het installeren van een wachtwoordmanager en het laten verrichten van een risico-inventarisatie. De subsidie voorziet in vijftig procent van de kosten die een IT-provider in rekening brengt. Het maximum per aanvrager bedraagt éénmalig 1.250 euro. De subsidie is aan te vragen van 2 oktober tot 1 november, 17.00 uur. Het beschikbare budget wordt verstrekt op volgorde van binnenkomst van de aanvraag, totdat het subsidiebudget vergeven is.

Klik hier voor het bericht van het Digital Trust Center.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief