Kwart miljard euro cryptovaluta bevroren door verkeerde code

Van de digitale valuta ethereum is ongeveer een miljoen ether (ETH) bevroren. Dat komt overeen met een waarde van ongeveer een kwart miljard euro. De oorzaak is een fout tijdens het repareren van een bug in de code van de ‘digitale portemonnee’ Parity.

De zeventig wallets die door de bug zijn getroffen, zouden zich bevinden in een Pastebin-bestand. Het betreft ‘multi-sig’-portemonnees, waarbij de goedkeuring van verscheidene mensen nodig is om geldtransacties uit te voeren. Het bedrijf Parity Technologies heeft dit recentelijk bekendgemaakt.

ICO
Dergelijke portemonnees worden meestal gebruikt door bedrijven. Zij verzamelen onder andere cryptovaluta via een Initial Coin Offering (ICO). Dit is te vergelijken met een beursgang. Ditigale ’tokens’ worden verkocht om over voldoende financiële middelen te beschikken voor een startup.

SEC
Cryptovaluta zijn de laatste jaren in waarde toegenomen. Er blijken echter ook nadelen aan te kleven zoals fraude en hacks. De Amerikaanse toezichthouder van effectenbeurzen, de Securities and Exchange Commission (SEC), waarschuwde kortgeleden voor ICO’s, omdat ze onbetrouwbaar zouden zijn.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief