Nederland wereldkampioen hacken op Global CyberLympics

Het Nederlandse team Hack.ERS is gisteren wereldkampioen hacken geworden op de Global CyberLympics. Aan het toernooi deden in totaal tachtig mensen mee, uit acht landen verdeeld over vier continenten.

De wedstrijd werd georganiseerd ter gelegenheid van de Cyber Security Week in Den Haag. De teams moesten meerdere problemen oplossen op het gebied van malware, systeemuitbuiting en fysieke beveiliging.

Nederland voortrekkersrol
De organisatie benadrukte de voortrekkersrol die ons land heeft bij de samenwerking met de hackers-community. Digitale kwetsbaarheden bij de overheid en het bedrijfsleven komen er eerder door aan het licht. Het preventieve effect hiervan zou veel schade voorkomen die gerelateerd is aan cybercrime.

Cyber Security Week
Aan de Cyber Security Week doen uiteenlopende organisaties mee: Europol, Interpol, Navo, Europese veiligheidsclusters uit onder meer België, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk alsook bedrijven op het gebied van digitale veiligheid. Tijdens deze week ontmoeten zo’n drieduizend belangstellenden en honderden deskundigen elkaar. Ze wisselen kennis en nieuws uit aangaande internetveiligheid en cybercrime.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief