Nederlandse netwerken geliefd bij cybercriminelen

Criminelen maken voor cyberaanvallen veel gebruik van netwerken in Nederland. Net als in 2014 staat Nederland op de eerste plaats in Europa. Wereldwijd staat ons land op plaats vier. Alleen de Verenigde Staten, China en India hebben er nog meer last van.

Deze resultaten zijn gepubliceerd in het jaarlijkse dreigingsrapport van Symantec. Het rapport werd gepresenteerd in het kader van de cybertop in Den Haag.

Internetknooppunt
Nederland is zo geliefd bij cybercriminelen, omdat de voorzieningen in ons land goed zijn. Verbindingen zijn snel en betrouwbaar en er zijn veel mensen online. Bovendien heeft Amsterdam, wereldwijd gezien, een van de grootste internetknooppunten.

317 miljoen nieuwe ‘malware’ per jaar
Dat betekent overigens niet dat de daders uit Nederland komen: dat is immers niet nodig voor cybercriminaliteit. Ook zijn de aanvallen niet per definitie op Nederlanders gericht. Nederland is meestal een tussenstap in een aanval elders. Cybercriminelen doen dat bewust om de opsporing moeilijker te maken. Symantec meldt ook dat er afgelopen jaar 317 miljoen nieuwe ‘malware’-programma’s bijkwamen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief