Nieuwe chat dienst van Instagram

Instagram is een enorm populaire foto- en videodienst die ook wordt gebruikt door een veel bekende wereldsterren. Instagram komt binnenkort wellicht met een uitbreiding van de dienst waardoor er ook privéberichten verstuurd kunnen gaan worden. Ook het mogelijk maken van groepsgesprekken zou worden overwogen. Dit is bekent gemaakt op GigaOM op basis van anonieme bronnen.

Een woordvoeder van Instagram wilde niet reageren op het gerucht dat de nieuwe functionaliteit al beschikbaar zal komen in het volgende release. Dit release staat gepland voor het einde van dit jaar. In April van 2012 werd Instagram overgenomen door Facebook. Daar is een bedrag van ongeveer één miljard dollar voor betaald.

De dienst werd op het moment van de overname door zo’n 30 miljoen mensen gebruikt. Ondertussen zou dat al zijn opgelopen tot zo’n 200 miljoen gebruikers. Voor de timing van deze nieuwe functionaliteit is met opzet gekozen voor het einde van het jaar. Tijdens de vakanties in deze periode zullen veel nieuwe gebruikers in aanraking komen met de foto- en videodienst. Deze nieuwe klanten zullen dan gelijk gebruik kunnen gaan maken van de chat-functionaliteit.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief