NSA geeft adviezen voor veilig thuiswerken

De plotselinge wereldwijde overstap naar thuiswerken is volgens de National Security Agency (NSA) “de droom van hackers”. De Amerikaanse geheime dienst heeft daarom adviezen gegeven aan thuiswerkende ambtenaren hoe ze dit veilig kunnen doen.

Hoofdzakelijk geeft de NSA algemene tips waaronder het installeren van antivirussoftware, het tijdig installeren van beveiligingsupdates, niet ondoordacht klikken op links in e-mails en het gebruik van unieke wachtwoorden. Verder raadt de NSA aan om geen wachtwoorden in de browser op te slaan. Een wachtwoordmanager is een goed alternatief, aldus de dienst.

Telework Best Practices

In een “Telework Best Practices” van de NSA staan meer adviezen. Bij het gebruik van priv√©systemen voor werk is het raadzaam om alle applicaties en browservensters die niets met het werk te maken hebben, te sluiten. Een ander advies luidt om een apart werkprofiel aan te maken met minimale rechten. Het maken van een verbinding met openbare wifi-netwerken wordt eveneens afgeraden.

Gezinsleden

Ambtenaren dienen hun werkcomputer niet met andere gezinsleden te delen. Thuis werkdocumenten printen mag alleen als dit door de betreffende overheidsinstantie is goedgekeurd. Het doorzetten van het werk-telefoonnummer naar een persoonlijk telefoonnummer raadt de NSA eveneens af. Hetzelfde geldt voor het onbeheerd en onvergrendeld achterlaten van computerapparatuur en telefoons.

Klik hier voor de Telework Best Practices van de NSA.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief