Philips Hue verplicht account voor bediening lampen

Philips Hue gaat gebruikers verplichten om een account aan te maken voor de app waarmee de lichten zijn te bedienen. Beveiligingsonderzoekers zijn kritisch over deze beslissing.

Geavanceerde beveiliging

“Omdat we steeds meer functies ontwikkelen, is er ook meer behoefte aan geavanceerde beveiliging. Om jouw accounts en producten veilig te houden en ervoor te zorgen dat je het beste uit je systeem kunt halen, moet je zo snel mogelijk een Hue-account aanmaken”, aldus Philips.

App

“Philips Hue zal gebruikers binnenkort dwingen om een Hue-account aan te maken en in te loggen om de app te gebruiken en lichten te bedienen. Het beste beveiligingsmodel om slimme apparaten te beschermen is om ze niet te verbinden met internet, of deze optie beschikbaar te houden”, laten beveiligingsonderzoekers van softwarebedrijf Mysk weten op X (voorheen Twitter).

Privacy

Veel privacybewuste gebruikers zouden volgens de onderzoekers bewust voor Philips Hue hebben gekozen, omdat er geen account voor nodig was. Philips heeft bevestigd dat het inderdaad nodig wordt om een Hue-account te hebben voor de bediening van de lichten. Het bedrijf voegt eraan toe dat deze wijziging juist ten goede komt aan de gebruikers.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief