Provincie Zuid-Holland onder verscherpt toezicht vanwege datalek

De provincie Zuid-Holland heeft vorig jaar een datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Te veel medewerkers hadden toegang tot persoonsgegevens in een intern systeem, terwijl dat voor hun functie niet nodig was. De AP heeft de provincie onder verscherpt toezicht geplaatst.

Maatregelen

“Wij verwachten dat dit datalek weinig tot geen gevolgen heeft voor burgers en bedrijven van de Provincie Zuid-Holland. Het datalek heeft plaatsgevonden in een intern systeem”, zegt de provincie. Na ontdekking van het datalek zouden maatregelen zijn genomen, zoals het identificeren en isoleren van documenten, het afsluiten van bepaalde mappen en het opnieuw instellen van bepaalde autorisaties.

Actie bij signalen

De AP heeft echter zorgen over de bescherming van persoonsgegevens. Zij wil dat de provincie actie onderneemt als er signalen zijn met betrekking tot vertrouwelijkheid van verwerkte en opgeslagen persoonsgegevens. De provincie moet nu concrete afspraken met de AP maken over hoe zij zorgvuldiger omgaat met deze data. Ook dient zij hierover regelmatig te rapporteren aan de autoriteit.

Klik hier voor de brief van de AP aan de provincie Zuid-Holland.

Klik hier voor het bericht van de provincie Zuid-Holland.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief