Samsung maakt naam derde partij bekend

Samsung heeft bevestigd dat zijn SmartTV’s naar alle woorden van gebruikers luisteren. Het bedrijf waarschuwt consumenten geen persoonlijke zaken te bespreken in de buurt van deze tv’s. De tv’s kunnen de informatie naar Samsung sturen en zelfs naar derde partijen.

Het nieuws komt nadat Shane Harris in The Daily Beast wees op een verontrustende passage in het privacyegelement van Samsung: “Bent u ervan bewust dat als uw gesproken woorden persoonlijke informatie of andere gevoelige informatie bevatten, deze informatie tot de data behoort die wordt onderschept en verzonden naar een derde partij.”

Hoe de spraakherkenning werkt
Samsung heeft in een reactie laten weten hoe de spraakherkenning werkt. “Als een consument instemt met de spraakherkenning en deze gebruikt, dan worden gesproken data aan een derde partij verstrekt gedurende de betreffende zoekopdracht via spraakherkenning.” Verder zei Samsung: “Op dat moment worden de gesproken data naar een server gestuurd, die zoekt naar de gevraagde content en vervolgens de gewenste content naar de tv stuurt.”

Derde partij
Het bedrijf voegde eraan toe dat het de gesproken tekst niet bewaart of verkoopt. Aanvankelijk zei Samsung niet om welke derde partij het gaat. Inmiddels heeft het de naam van deze partij wel bekendgemaakt: het gaat om het bedrijf Nuance Communications, Inc.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief