SIDN: Financiƫle korting voor domeinnamen met security.txt-bestand

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) gaat organisaties belonen als hun website een geldig en bruikbaar security.txt-bestand aanbiedt. Zij ontvangen een korting op de domeinnaam van de betreffende website.

Security.txt

Met deze regeling wil SIDN de adoptie van security.txt bevorderen. Security.txt is een bestand waarmee organisaties duidelijk kunnen maken wat hun beleid is ten aanzien van kwetsbaarheden via websites. Onafhankelijke beveiligingsonderzoekers zouden vaak niet over de kanalen beschikken om beveiligingslekken te melden. Via security.txt zou het proces van melden en afhandelen van gevonden kwetsbaarheden gestroomlijnd en versneld kunnen worden.

Registrar Scorecard

“In de tweede helft van dit jaar beginnen we met de implementatie van de incentive en het promoten van security.txt”, vertelt Alfredo Garcia Frias, relatiemanager bij SIDN. “De infrastructuur voor de nieuwe incentive-regeling is er al: Labs kan voor elk .nl-domein zien of security.txt beschikbaar is en wat daarin zit.” Security.txt wordt onderdeel van de Registrar Scorecarde.

Klik hier voor het bericht van SIDN.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief