Sonos verandert privacybeleid verkoop gebruikersgegevens

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over aanpassingen in het privacybeleid van Sonos. Ook het Nederlandse privacyregelement van de fabrikant van audioapparatuur met hoofdkantoor in Santa Barbara is gewijzigd ten opzichte van de versie van vorig jaar.

Gebruikersovereenkomst

De Amerikaanse versie van 2023 vermeldt dat Sonos informatie over gebruikers niet verkoopt en dit ook niet zal doen. Deze regel is in de versie van dit jaar geschrapt. Daardoor maken gebruikers zich zorgen over wat er met hun data gebeurt. Volgens de website AppleInsider is het voor Amerikaanse gebruikers niet mogelijk om zich voor de nieuwe gebruikersovereenkomst af te melden.

Toekomst

De Nederlandse versie van het privacybeleid is eveneens gewijzigd. Vorig jaar stond hierin met dikgedrukte letters: “Wij verkopen je persoonsgegevens niet aan derden en zullen dat ook in de toekomst niet doen.” In de versie van juni van dit jaar is de opmerking verwijderd dat Sonos dit in de toekomst niet zal doen. In het nieuwe privacybeleid staat: “Bij Sonos verkopen we geen persoonsgegevens van onze klanten.”

Klik hier voor het bericht van AppleInsider.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief