Speciale Donald Duck over cybercrime

Tijdens Safer Internet Day, afgelopen 8 februari, heeft de overheid een DigiDuck uitgebracht. Het is een speciale Donald Duck die kinderen op een speelse manier waarschuwt voor cybercrime. Ook krijgen zij in het stripblad tips om zich op internet beter te beschermen.

Bibliotheken

Aan de uitgave werkten Veilig Internetten.nl en Alert Online mee (beide initiatieven van het ministerie van Economische Zaken) en het Nationaal Cyber Security Centrum (onderdeel van het ministrie van Justitie en Veiligheid). De DigiDuck wordt verzonden naar abonnees. Via partners van het Safer Internet Centre en de bibliotheken wordt de uitgave verder verspreid onder zoveel mogelijk kinderen. In 2015 verscheen ook al een DigiDuck.

Better Internet For Kids-programma

Safer Internet Centre Nederland maakt deel uit van het Europese Better Internet For Kids-programma. Samen met overheid, bedrijven en maatschappelijke instellingen ontwikkelen zij materialen en activiteiten die jongeren en hun sociale omgeving helpen zich te ontwikkelen tot digitaal vaardige burgers.

Klik hier voor de website van Safer Internet Centre Nederland.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief