Systeembeheerder hackt bij oude werkgever

Een 41 jarige man is gearresteerd op verdenking van het veroorzaken van schade bij zijn oude werkgever nadat hij gepasseerd was voor een promotie. Door het mislopen van die promotie was hij gestopt bij zijn werkgever, aldus de FBI.

De man was een systeembeheerder voor het bedrijf in Long Island dat ‘high voltage power supplies’ produceert. Hij zou daar voor meer dan $ 90.000,- schade hebben aangericht. De man was gespecialiseerd in ontwikkelen en configureren van software voor de operatie van het betreffende bedrijf. Hij was één van de twee medewerkers verantwoordelijk voor de planning, inkoop en voorraad beheer om de operatie van het bedrijf efficiënt te laten functioneren. Vanwege die rol had hij de beschikking over high-priveleged toegang.

Hij brak in op het bedrijfsnetwerk door gebruik te maken van gestolen toegangsrechten van andere werknemers. Daarnaast schreef hij een programma dat andere gebruikersnamen en wachtwoorden kon vastleggen. Met deze informatie kon hij via een VPN verbinding weer inloggen en bracht hij op verschillende wijze schade aan door manipulatie van gegevens.

De man is ondertussen voor de rechtbank verschenen en ontkent vooralsnog de beschuldigingen. Mocht hij wel schuldig worden bevonden dan hangt hem een gevangenisstraf van enkele jaren boven het hoofd en mogelijk een boete van $250.000,-.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief