Persoonsgegevens 26 miljoen gebruikers Ticketfly online

Nadat de Amerikaanse ticketaanbieder Ticketfly was gehackt, zijn persoonlijke data van ruim 26 miljoen gebruikers online verschenen. Het betreft e-mailadressen, namen, telefoonnummers en adresgegevens.

“De aanvaller zou naar verluidt losgeld hebben geëist voor het delen van de details over de kwetsbaarheid met Ticketfly, maar kreeg geen antwoord en plaatste vervolgens de gestolen data op een publiek beschikbare locatie,” schrijft beveiligingsonderzoeker Troy Hunt op Have I Been Pwned.

Veilig alternatief

Ticketfly heeft zijn website en de Ticketfly iOS-app op non-actief gezet. De ticketaanbieder heeft laten weten dat het werkt aan een veilig alternatief voor evenementen die gebruikmaken van een website van Ticketfly. “We hebben een veilige, niet op WordPress-gebaseerde website voor je domein gemaakt en je website zou ergens vandaag online moeten verschijnen.”

Sociale kanalen

Tot die tijd worden theaters en organisatoren van evenementen aangeraden om via sociale kanalen contact met hun fans te houden. Verder krijgen ze het advies om hun klanten een ID en een geprint exemplaar van hun toegangsbewijs mee te laten nemen. Ticketfly zegt niet te weten hoe de hackers hun aanval hebben uitgevoerd. Het bedrijf dat in 2008 is opgericht, werd afgelopen zomer voor 200 miljoen dollar gekocht door zijn grootste concurrent: Eventbride.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief