Tijdelijke bètafirmware voor beveiligingslek Netgear-routers

De Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur Netgear heeft een tijdelijke update ter beschikking gesteld voor een beveiligingslek in meerdere routers die het bedrijf produceert.

Afgelopen weekend maakte het CERT Coordination Center (CERT/CC) van de Carnegie Mellon Universiteit bekend dat een aantal routers van Netgear een gevaarlijke kwetsbaarheid bevatten. Hierdoor is het voor kwaadwillenden mogelijk om de router op afstand over te nemen wanneer internetgebruikers een malafide webpagina openen.

Bètafirmware
Naar nu blijkt, hebben meer modellen een dergelijk beveiligingslek dan aanvankelijk werd aangenomen. Het gaat om de modellen met typenummer R6250, R6400, R6700, R7000, R7100LG, R7300, R7900 en R8000. Netgear werkt aan een update om het probleem te verhelpen. Tot die tijd kunnen gebruikers van de routers R6400, R7000 en R8000 een testversie van de update installeren. Deze update is weliswaar bètafirmware maar kan dienstdoen als een voorlopige remedie.

Nader onderzoek
Met de nadruk op voorlopige: “Netgear raadt ten zeerste aan dat alle gebruikers de uiteindelijke versie downloaden zodra die beschikbaar is,” aldus de fabrikant. Netgear onderzoekt momenteel of nog meerdere modellen van zijn routers een beveiligingslek bevatten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief