Twee Deense hostingbedrijven verliezen alle opgeslagen data van klanten

Tijdens een ransomware-aanval op twee Deense hostingbedrijven is alle opgeslagen data verloren gegaan. Het gaat onder meer om databases, websites en e-mails van klanten.

Azerocloud en CloudNordic

Het betreft de hostingproviders Azerocloud en CloudNordic in de plaats Galten in het oosten van Denemarken. Beide bedrijven werden vorige week het slachtoffer van gijzelsoftware. Kwaadwillende slaagden erin om alle systemen van de twee providers te versleutelen. Beide bedrijven zijn hierdoor, naar eigen zeggen, volledig platgelegd. Het gevraagde losgeld voor het ontsleutelen van de systemen kunnen, en willen, de bedrijven niet voldoen.

Geen klanten meer

Onderzoek toonde aan dat het niet mogelijk is om de versleutelde klantdata te herstellen. Bijna alle klanten zijn hierdoor hun gegevens verloren. Deense media hebben bericht dat honderden Deense bedrijven nu geen toegang meer hebben tot de data die ze bij de hostingproviders hadden opgeslagen. Als gevolg daarvan zijn zowel websites als e-mail van deze ondernemingen offline. De eigenaar van beide hostingbedrijven, Azerocloud en CloudNordic, verwacht dat hij geen klanten meer overheeft wanneer de situatie weer is als vanouds.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief