Twee Nederlanders tieners gearresteerd voor Instagram-hack

De politie heeft twee Nederlandse mannen van 18 en 19 haar oud gearresteerd. Het zou gaan om de hackers van Instagram-accounts die onrechtmatig tienduizenden euro’s hebben buitgemaakt. De politie onderzoekt deze hack al sinds afgelopen november.

De jonge mannen zijn woonachtig in Alblasserdam en Boskoop. Ze wekten ten onrechte de indruk dat bedrijven reclame konden maken via accounts op Instagram.

Inloggegevens
Met behulp van een phishingmail slaagden de jongemannen erin om inloggegevens van talloze Instagram-gebruikers buit te maken. Vervolgens vroegen ze of bedrijven advertenties op de gestolen accounts wilden plaatsen. Het is niet geheel duidelijk welke bedrijven in Nederland en daarbuiten allemaal getroffen zijn door de malafide actie van de tieners. Een deel van de getroffenen had miljoenen volgers op het sociale medium.

Tienduizenden euro’s

De bedrijven in kwestie wisten uiteraard niet dat de Instagram-accounts waren gehackt, en dat de rechtmatige eigenaren ervan geen toegang meer tot hun account hadden. Tienduizenden euro’s voor de advertenties, die niet of maar heel even te zien waren, kwamen op deze manier bij de jonge hackers terecht.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief