Tweede Kamer akkoord met monitoringskastje verkeersovertreders

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft recentelijk ingestemd met de invoering van een monitoringskastje in auto’s van verkeersovertreders. Op deze manier kan hun rijgedrag beter in de gaten gehouden worden.

AVG

Het CBR, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Fonds Slachtofferhulp zullen starten met een kleinschalige pilot. Daarbij wordt het rijgedrag van twintig mensen gedurende een aantal maanden gemonitord. “We treffen op dit moment de voorbereidingen en gaan de kastjes deze zomer installeren. Het rijgedrag van de pilotgroep wordt dan drie maanden geregistreerd en meet onder meer de snelheid en eventuele snelheidsovertredingen”, aldus CBR-directeur Alexander Pechthold.

Wegenverkeerswet

Vervolgens wordt het rijgedrag van de deelnemers aan de pilot onderzocht, inclusief de technische en wettelijk mogelijkheden. Ook zal er worden gekeken naar de “beperkingen” waar de AVG voor zorgt, laat Pechtold weten. De motie via welke de Tweede Kamer akkoord ging met de invoering van de monitoringskastjes roept op tot een wijziging van de Wegenverkeerswet. Volgens deze aangepaste wet mogen verkeersovertreders alleen nog met een monitoringskastje weer aan het verkeer deelnemen.

Klik hier voor het bericht van het CBR.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief