Vacaturesite McDonald’s Canada gehackt: 95.000 sollicitanten gedupeerd

Cybercriminelen hebben de vacaturewebsite van McDonald’s Canada gehackt. Daarbij zijn er gegevens van bijna 100.000 sollicitanten ontvreemd. Het fastfoodrestaurant heeft dit recentelijk op zijn Canadese website gepubliceerd.

Van deze sollicitanten hebben de hackers onder andere de naam, adresgegevens en het e-mailadres, telefoonnummer en werkverleden gestolen. Het gaat om mensen die de afgelopen drie jaar bij het bedrijf in Canada hebben gesolliciteerd.

Offline
Toen de hack eenmaal was ontdekt, haalde McDonald’s de website offline. Tevens is er een onderzoek gestart. Totdat dit is afgerond, blijft de vacaturesite inactief. McDonald’s heeft geen details over de hack zelf bekendgemaakt. De fastfoodketen heeft laten weten maatregen te zullen nemen om dergelijke aanvallen in de toekomst te voorkomen. De getroffen sollicitanten zullen per post op de hoogte gebracht worden van het incident.

McDonald’s Corporation
McDonald’s Corporation is de grootste keten van hamburger- en fastfoodrestaurants ter wereld. Restaurants worden beheerd door franchisenemers, filialen of McDonald’s Corporation zelf. Het bedrijf verdient zijn geld met de huur, auteursrechten en vergoedingen die de franchisenemers afdragen, en met de verkoop in zelf uitgebate restaurants.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief