VS: 10 miljoen dollar beloning voor informatie over ransomwaregroep DarkSide

De Amerikaanse autoriteiten hebben een beloning van 10 miljoen dollar ter beschikking gesteld voor informatie die leidt tot de identificatie of locatie van de criminelen van DarkSide.

Deze ransomwaregroep was afgelopen mei verantwoordelijk voor de aanval op de Colonial Pipeline in de Verenigde Staten. De brandstofvoorziening in het land raakte hierdoor ernstig verstoord.

Ongeacht het land

Behalve de beloning van 10 miljoen dollar heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt een beloning van 5 miljoen dollar uit te loven voor informatie die leidt tot de aanhouding en/of veroordeling van betrokkenen. Deze beloning geldt ongeacht het land van waaruit deze personen bij de activiteiten van de DarkSide-groep betrokken waren.

Bescherming ransomwareslachtoffers

“In het uitloven van deze beloning laat de Verenigde Staten zijn inzet zien in het beschermen van ransomwareslachtoffers wereldwijd tegen cybercriminelen”, licht het ministerie toe. Het is niet de eerste keer dat het land hoge beloningen ter beschikking stelt om vermeende cybercriminelen aan te houden. In het verleden betrof het bedragen van 3 miljoen dollar en 5 miljoen dollar. Voor zover bekend, hebben deze beloningen nooit tot een aanhouding geleid.

Klik hier voor het bericht van het U.S. Department of State.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief