VS onderzoekt hack kredietbureau Equifax

De VS gaat de cyberaanval bij kredietbureau Equifax onderzoeken. Kwaadwillenden stalen er in mei van dit jaar gegevens van 143 miljoen Amerikanen. Equifax merkte het datalek eind juli op. Pas vorige week maakte de onderneming de aanval bekend.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door de procureurs-generaal van de staten Illinois, New York en Pennsylvania. De procureur-generaal van New York heeft Equifax verzocht om additionele informatie over de cyberaanval. Het is niet uitgesloten dat meer staten mee gaan doen aan het onderzoek. Het Amerikaanse Congres overweegt een hoorzitting.

200.000 creditcardnummers
Kwaadwillenden slaagden er tijdens de hack in om burgerservicenummers, geboortedata en adressen te ontvreemden. De hackers zouden er niet in zijn geslaagd om de database met de kredietscores van klanten van Equifax binnen te dringen. Daarentegen zijn wel van ruim 200.00 klanten de creditcardnummers gelekt.

70 miljard dollar
Volgens financieel dienstverleningsbedrijf Bloomberg is een class-action rechtszaak tegen Equifax opgezet. Equifax wordt ervan beschuldigd dat het kredietbedrijf in technisch opzicht nalatig is geweest, waardoor de gegevens van zijn klanten onvoldoende waren beschermd. De aanklagende partij wil tot 70 miljard dollar claimen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief