Wachtwoorden van 56.000 Snapchat-accounts gelekt

Van ongeveer 56.000 Snapchat-gebruikers zijn de inloggegevens ontvreemd. Kwaadwillenden deden dit via een phishingaanval in juli 2017. Technologiewebsite The Verge heeft dit gepubliceerd naar aanleiding van interne e-mails van Snapchat, die de redactie van de site in handen wist te krijgen.

De criminelen verzonden vanuit de aangevallen Snapchat-accounts links naar andere gebruikers. Deze links lokten de gebruikers naar een phishingsite, waarop het inlogscherm van Snapchat te zien was.

Phishingsite

Omdat al deze gebruikersnamen en wachtwoorden binnen de website werden bewaard, had iedereen die op de phishingsite belandde inzage in de inloggegevens van de slachtoffers. Deze lijst op de phishingsite bleek gegevens van ongeveer 56.000 Snapchat-accounts te omvatten.

187 miljoen gebruikers

Snapchat heeft alle passwords vervangen en de eigenaren ervan via een mail hiervan op de hoogte gebracht. Het is niet bekend hoelang de kwaadwillenden deze aanval uitvoerden, noch hoeveel gebruikers de malafide link hebben ontvangen. Snapchat werd in 2011 uitgebracht en heeft momenteel ongeveer 187 miljoen actieve gebruikers.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief