Webshopplatform Magento 1 vanaf 30 juni niet meer ondersteund

Creditcardmaatschappij Visa maakt webwinkels erop attent dat Adobe op 30 juni ophoudt met de ondersteuning van webshopplatform Magento 1.

Vanaf die datum zal Adobe, eigenaar van het platform, geen kwetsbaarheden meer verhelpen in deze versie van de software.

Payment Card Industry Data Security Standards

Visa wijst webwinkels met Magento 1 erop dat ze vanaf die datum niet meer voldoen aan de Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS). Webshops hebben echter een verantwoordelijkheid om hun omgeving te beveiligen en betaalgegevens te beschermen. Het advies van Visa luidt om te migreren naar een platform waarvoor nog wel beveiligingsupdates worden uitgegeven.

Magento 2.3

Webshops die overstappen naar Magento 2.3, dat nog wel wordt ondersteund na 30 juni, moeten zich realiseren dat het geen eenvoudige upgrade of migratie is, aldus Visa. “Magento 2.3 is eigenlijk een geheel nieuw platform met een behoorlijk verschillend framework ten opzichte van Magento 1.” Bij een overstap zal zelfgemaakte code moeten worden gewijzigd. Tevens dienen er extensies gevonden te worden die compatibel zijn met de nieuwe versie van Magento. Omdat de migratie een omvangrijk traject is, adviseert Visa om hier zo snel mogelijk mee te starten.

Klik hier voor het blog van Magento over het einde van de ondersteuning.

Klik hier voor het advies van Visa.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief