Website Australisch vliegveld gehackt

De website van het vliegveld Hobart International Airport in Australië is gehackt. Afgelopen maandagochtend was de website niet meer actief. Hobart is het grootste vliegveld van Tasmanië, een eiland en staat ten zuidoosten van het Australische vasteland.

De aanval vond zondag 12 april plaats en heeft waarschijnlijk het webhostingbedrijf getroffen dat de site van het vliegveld in de lucht houdt. De systemen van het vliegveld zelf zouden niet zijn gehackt. Het vliegverkeer heeft tot nu toe geen hinder ondervonden van de cyberaanval.

Defacing
Medewerkers van het vliegveld gaven in een verklaring aan dat de beveiliging van de website in ogenschouw wordt genomen samen met hun IT service providers. In de verklaring staat ook dat de aanval van het type “website defacing” is. Dit houdt in dat de webpagina’s van buitenaf ongewild zijn aangepast door hackers. Australische media hebben gemeld dat er direct na de aanval militante pro-islamitische berichten waren te zien op de webpagina’s van het vliegveld. Op dit moment is de website weer online – in originele staat.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief