Werkgever mag temperatuur personeel niet zomaar meten

Bedrijven mogen de lichaamstemperatuur van medewerkers niet zomaar meten. Als ze dat wel doen, riskeren ze een boete wegens overtreding van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft hiervoor onlangs gewaarschuwd, nadat de toezichthouder signalen ontving dat ¬†allerlei organisaties middelen inzetten om medewerkers op koorts te controleren. Het meten van temperatuur zou zowel met thermometers als met thermische camera’s gebeuren.

Toestemming vragen niet voldoende

“Dat mag niet. Vanuit de AVG is dit een ernstige overtreding. Als dit gebeurt, zullen we als AP handhavend optreden”, aldus de AP. Alleen als werkgevers aan een groot aantal voorwaarden voldoen, is het geoorloofd om de temperatuur te meten. Het is niet voldoende wanneer bedrijven en organisaties hun medewerkers vooraf om toestemming vragen. “In een arbeidsrelatie kan dat niet, omdat daar geen sprake is van gelijkwaardigheid. Een werknemer kan zich dan onder druk gezet voelen om toestemming te geven”, aldus de AP.

Alleen artsen

Verder wijst de autoriteit erop dat alleen artsen gezondheidstests mogen uitvoeren en medische gegevens van personeel mogen verwerken. Het is werkgevers eveneens niet geoorloofd om naar de gezondheid van hun personeel te informeren, of hun medische gegevens te verwerken. Bedrijven mogen dus ook de temperatuur van bezoekers of leveranciers niet meten.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief