WhatsApp Web vereist vingerafdruk of gezichtsscan om in te loggen  

WhatsApp voegt een extra beveiligingslaag toe aan het inloggen op WhatsApp Web op de computer.

Gebruikers die hun telefoon hebben beveiligd met een vingerafdruk of gezichtsscan, dienen deze te gebruiken om in te loggen op de webversie. Het bedrijf heeft dit gisteren via Twitter bekendgemaakt.

Beveiligingssysteem

Het nieuwe beveiligingssysteem van WhatsApp zal standaard ingeschakeld worden op iPhones met iOS 14 en Touch ID of Face ID. Ook Android-telefoons die biometrische verificatie hebben ingeschakeld, zullen ervan worden voorzien.

Verplicht

Een woordvoerder van WhatsApp heeft tegenover NU.nl laten weten dat gebruikers worden verplicht om de extra beveiligingslaag te gebruiken. Alleen wanneer een gebruiker de scans volledig uitschakelt op zijn telefoon, is de nieuwe beveiligingslaag te omzeilen.

WhatsApp en Facebook

Na de gezichts- of vingerafdrukscan ontvangen gebruikers, net als nu het geval is, een QR-code op hun computer. Zodra ze die gescand hebben, kunnen ze WhatsApp ook in hun browser gebruiken. De gezichts- en vingerafdrukscans zullen niet toegankelijk zijn voor WhatsApp en moederbedrijf Facebook. De verwerking van deze biometrische gegevens als verificatie gebeurt alleen op de telefoon zelf, aldus WhatsApp.

Klik hier voor het bericht van WhatsApp op Twitter.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief