Woningcorporatie Stadgenoot lekt gegevens 30.000 mensen

De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot heeft de privé-informatie van 30.000 mensen gelekt. Het betreft namen, adressen en e-mailadressen. In sommige gevallen zijn ook kentekennummers en indicaties van jaarsalarissen op straat beland.

De organisatie heeft de slachtoffers zelf geïnformeerd over het datalek. Dagblad NRC heeft dit afgelopen week gepubliceerd.

Website

Een hacker slaagde erin om binnen te dringen op de website van Stadgenoot. Op deze manier wist hij de persoonsgegevens te bemachtigen. Stadsgenoot heeft niet bekendgemaakt wanneer de aanval heeft plaatsgevonden. Ook zijn er geen mededelingen gedaan over de manier waarop de aanvaller wist in te breken.

Phishingmails

De woningcorporatie heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geïnformeerd over het datalek. Slachtoffers krijgen het advies om alert te zijn op fake-brieven, phishingmails en telefoontjes van fraudeurs. Stadgenoot verhuurt in Amsterdam circa 30.000 woningen. Voor het grootste deel zijn het sociale huurwoningen. Ruim 1.000 woningen van de corporatie zijn woningen in de vrije sector. Tevens verkoopt en verhuurt Stadsgenoot bedrijfsruimten en parkeerplaatsen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief